Igrajte se z otroki

Starši so svojim otrokom zelo dobri pratnerji v igri. Imajo pomembno vlogo pri izbiri dobrih in varnih igrač. Raziskave kažejo, da so najbolj ustvarjalni otroci tisti, katerih starši so se vključevali v njihove igre. V najboljši igri starš prevzame aktivno vlogo in se igra skupaj z otrokom, ne pa samo zagotavlja igrače in nadzor nad dejavnostjo. Da boste pomagali otroku pridobiti največ iz njegove igre poskusite nekaj od naslednjih idej:


Opazujte: Opazujte otroka pri igri in dobili boste vpogled v njegove sposobnosti, najljubše aktivnosti in igre. To vam bo omogočilo nakup primernih igrač, z opazovanjem pa boste spremljali tudi razvoj njegove motorike in govora.

Sodelujte: Pridružite se igri in se igrajte z njim na njegovi starostni stopnji in na način ki mu bo blizu. Otroci imajo radi vključevanje staršev v igro, naj oni vodijo potek igre in aktivnosti povezane z njo.

Bodite ustvarjalni: Ko se igrate, tudi vspostavite stik z notranjim otrokov v vas, gledate na ta svet skozi otroške oči in pozabite na omejitve, ki obstajajo v odraslem svetu. Sledite svojemu otroku in uživajte v zanimivih ter ustvarjalnih igrah v katere vas vključi. Pomagajte otroku, da igro še razširi, bodite smešni, zanimivi, otročji...

Uživajte: Čas preživet z vašim otrokom vam bo za zmeraj ostal v spominu. Vsak trenutek lahko pričakujete kakšno reakcijo ali besedo, ki se je boste spomnili še, ko bo otrok odrasel. Vaš otrok bo cenil ta čas in si ga zapomnil za zmeraj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar