Mesto Modrega Meseca


Družabna igra Mesto Modrega Meseca spada med najbolj iskane strateške igre v zadnjem času. Reiner Knitzia je avtor mnogih uspešnih družabnih iger, a tokrat je zagotovo prekosil samega sebe. Igra postavlja nove standarde oblikovanja, ilustracij in samega poteka.

Igralci se boste postavili v vlogo graditeljev porušenega mesta Modrega meseca. Tega sestavlja kar 24 stavb in osrednji trg z obeliskom. Vse to, skupaj z obeliskom, tvori igralno površino. Stavbe je potrebno zgraditi na novo. Pri tem boste uporabili karte ljudstev, ki imajo poleg gradbenih funkcij tudi svoje posebne zmožnosti. To bo igri dodalo nepredvidljivi karakter.
Ko je stavba zgrajena, boste za svoje delo nagrajeni s kristalnimi delci in te boste na trgu darovali obelisku. Tisti igralec, ki bo najhitreje opravil določeno število daritev, zmaga. Do zmage vam bodo pomagali trije zmaji, ki vas bodo pri gradnji nagradili s svojimi luskami. Če jih zberete dovolj, tudi za luske dobite kristalne delce, ki jih kasneje lahko darujete.

Igra Mesto Modrega Meseca je namenjena dvema do štirim igralcem, ki so starejši od desetih let.
Gradbena pustolovščina bo trajala okoli ene ure.

Preprosta igralna površina, kartončki, ki jih postavimo po mizi. Na videz zelo zakompliciran sistem igralnih kart se izkaže za zelo zanimivega in lahko v igri odigra pomembno vlogo.  Pravila so dovolj dobro razložena, da smo lahko že prvo igro "pravilno" odigrali. Zabavna, strateška igra, ki se spremeni z novimi postavitvami, med igranjem pa nudi ubiranje različnih strategij. Zgleda, da se je še nekaj časa ne bomo naveličali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar